Waarderingsroos voor vrijwilligers Alegunda Ilberi

Waarderingsroos voor vrijwilligers Alegunda Ilberi

Dinsdag 7 november 2017

De Waarderingsroos is een nieuw initiatief van de gemeente Bedum, waarbij elke twee maanden een ander initiatief wordt gewaardeerd. Samen vormen de waarderingsrozen een boeket van waardevolle Bedumer initiatieven op het terrein van vrijwillige inzet. Hiermee drukt de gemeente Bedum haar grote waardering uit voor de inzet van vrijwilligers.   Op 16 oktober jl. werd door wethouder Menne van Dijk als verrassing de eerste Waarderingsroos uitgereikt aan de vrijwilligers van de wandelgroep van Alegunda Ilberi.

Iedere maandagmiddag wordt er door een groep vrijwilligers met en voor bewoners een (rolstoel)wandeling georganiseerd, met steeds een andere route en pauzeplaats. Na de wandeling op maandag 16 oktober werd de wandelgroep verrast met de Waarderingsroos.

In een kring van bewoners en vrijwilligers sprak Menne van Dijk z’n grote waardering uit voor de wandelgroep. De groep is gestart in 2015, op initiatief van Joost Boskamp en sindsdien wordt er, bij acceptabel weer, gewandeld met bewoners. Vanuit Alegunda Ilberi zorgt Lydia de Poel voor een goed georganiseerde koppeling van vrijwilligers en bewoners.

Hoezeer deze activiteit wordt gewaardeerd, blijkt uit een uitspraak van één van de bewoners: “Voor mij is maandag de mooiste dag van de week want dan gaan we gezellig met z’n allen op pad!”

De wethouder overhandigde, naast een grote witte roos, een oorkonde en enkele waardebonnen. De vrijwilligers ontvingen allen een kleinere roos en een mini-oorkonde. Alegunda trakteerde op een hapje en een drankje.

Het laatste nieuws

Presentatie Voorlopig Ontwerp de Tirrel

Presentatie Voorlopig Ontwerp de Tirrel

Presentatie Voorlopig Ontwerp de Tirrel Op dinsdag 14 november jl. is het Voorlopig Ontwerp van de Tirrel gepresenteerd en toegelicht. Een spannende avond waarop we voor het eerst konden zien hoe de Tirrel er ongeveer uit gaat zien.

Waarderingsroos voor vrijwilligers Alegunda Ilberi

Waarderingsroos voor vrijwilligers Alegunda Ilberi

Op 16 oktober jl. werd door wethouder Menne van Dijk als verrassing de eerste Waarderingsroos uitgereikt aan de vrijwilligers van de wandelgroep van Alegunda Ilberi.

Waarom ik op Het Hoogeland woon

Waarom ik op Het Hoogeland woon

Itamar Kool heeft in zijn vlog het gebied waarin de locaties van De Hoven zich bevinden en waar vele ouderen wonen, prachtig in beeld gebracht.

Winkheem ziet Abraham!

Winkheem ziet Abraham!

Op 1 oktober j.l. was het 50 jaar geleden dat woonzorgcentrum Winkheem geopend werd. En daarom was het feest in huis!