Waarderingsroos voor vrijwilligers Alegunda Ilberi

Waarderingsroos voor vrijwilligers Alegunda Ilberi

Dinsdag 7 november 2017

De Waarderingsroos is een nieuw initiatief van de gemeente Bedum, waarbij elke twee maanden een ander initiatief wordt gewaardeerd. Samen vormen de waarderingsrozen een boeket van waardevolle Bedumer initiatieven op het terrein van vrijwillige inzet. Hiermee drukt de gemeente Bedum haar grote waardering uit voor de inzet van vrijwilligers.   Op 16 oktober jl. werd door wethouder Menne van Dijk als verrassing de eerste Waarderingsroos uitgereikt aan de vrijwilligers van de wandelgroep van Alegunda Ilberi.

Iedere maandagmiddag wordt er door een groep vrijwilligers met en voor bewoners een (rolstoel)wandeling georganiseerd, met steeds een andere route en pauzeplaats. Na de wandeling op maandag 16 oktober werd de wandelgroep verrast met de Waarderingsroos.

In een kring van bewoners en vrijwilligers sprak Menne van Dijk z’n grote waardering uit voor de wandelgroep. De groep is gestart in 2015, op initiatief van Joost Boskamp en sindsdien wordt er, bij acceptabel weer, gewandeld met bewoners. Vanuit Alegunda Ilberi zorgt Lydia de Poel voor een goed georganiseerde koppeling van vrijwilligers en bewoners.

Hoezeer deze activiteit wordt gewaardeerd, blijkt uit een uitspraak van één van de bewoners: “Voor mij is maandag de mooiste dag van de week want dan gaan we gezellig met z’n allen op pad!”

De wethouder overhandigde, naast een grote witte roos, een oorkonde en enkele waardebonnen. De vrijwilligers ontvingen allen een kleinere roos en een mini-oorkonde. Alegunda trakteerde op een hapje en een drankje.

Het laatste nieuws

Ministerie van VWS enthousiast over regionale ketenstage Verpleegkunde

Ministerie van VWS enthousiast over regionale ketenstage Verpleegkunde

Ministerie van VWS enthousiast over regionale ketenstage Verpleegkunde Op dinsdag 17 april 2018 heeft Erik Gerritsen, Secretaris Generaal van VWS, een werkbezoek gebracht aan de Academie voor Verpleegkunde. Hij zich informeren over de Ketenstage.

Veel belangstelling voor College Tour De Hoven

Veel belangstelling voor College Tour De Hoven

Deze week vond, in het kader van De Week van Zorg en Welzijn, op twee van onze locaties, College Tour De Hoven plaats. Tijdens deze College Tour spraken diverse collega's met veel passie over hun vak. De belangstelling was groot.

Artikel Groene Amsterdammer 8 februari 2018:  De Groningse burger neemt het heft in handen 'Volgend jaar gaan we bouwen'

Artikel Groene Amsterdammer 8 februari 2018: De Groningse burger neemt het heft in handen 'Volgend jaar gaan we bouwen'

In De Groene Amsterdammer van 8 februari 2018 staat een artikel over Groningen. Met als titel: 'De Groningse burger neemt het heft in handen 'Volgend jaar gaan we bouwen'. In dit artikel wordt onder andere over de Tirrel gesproken.

Artikel Trouw Leef zo prettig mogelijk met je gebreken

Artikel Trouw Leef zo prettig mogelijk met je gebreken

Artikel Trouw: Fris en fruitig ouder worden? Omarm liever je gebreken.