Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Woensdag 9 september 2020

Op dit moment is het coronavirus met een opmars bezig die we niet moeten onderschatten. Er zijn regionale verschillen, maar ook in Groningen stijgt het aantal besmettingen. Een zorgelijke ontwikkeling.

Wij doen er binnen De Hoven alles aan om besmettingen te voorkomen en vragen IEDEREEN om zeer waakzaam te blijven en de maatregelingen die wij sinds de uitbraak van het coronavirus hebben afgekondigd in acht te nemen namelijk :

  • 1.5 meter afstand houden
  • Geen handen schudden
  • Niezen in uw elleboog
  • Handen wassen
  • Bij lichte klachten thuis blijven en laten testen

Ook is het raadzaam om het aantal bezoekers in de kamer van de bewoners te beperken.

Wat wij ten alle tijden willen voorkomen is, dat we op onze locaties opnieuw strikte bezoekregelingen moeten mededelen.

Alleen samen houden we Corona onder controle!

Op bezoek

Om bij een mogelijke besmetting het bron- en contactonderzoek goed uit te kunnen voeren, vragen wij iedere bezoeker bij binnenkomst een aantal gegevens in te vullen op een formulier en dit in een afgesloten box te deponeren. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en na twee weken (als er geen sprake is van besmetting) vernietigd.

Ook vragen we bezoekers zich te houden aan de hygiënerichtlijnen, bij binnenkomst de handen te reinigen en 1,5 meter afstand te houden tijdens het bezoek. Bezoekers dragen een mondkapje als de bewoner/cliënt niet goed de anderhalve meter afstand kan hanteren. Ook deze richtlijnen staan op posters bij de ingang van iedere locatie.

We verzoeken bezoekers om bij voorkeur met maximaal 2 mensen per keer langs te komen, omdat de 1,5 meter afstand op de kamer anders lastig haalbaar is.

Bezoek vindt zoveel mogelijk plaats op de eigen kamer of op een rustige plek.

Rondleiden van toekomstige bewoners en/of verwanten is weer mogelijk (maximaal 2 personen), met toepassing van de bovenstaande richtlijnen voor bezoek.

Wees alert! Heeft u lichte klachten, kom niet op bezoek en laat u zo snel mogelijk testen.

Bezoek na vakantie in een gebied met code geel, oranje of rood

Bent u op vakantie geweest in een gebied waarvoor code oranje of rood geldt, dan kunt u 14 dagen niet op bezoek komen. Ook als u zich in deze 14 dagen laat testen en de test is negatief, dan kunt u niet op bezoek komen. Indien u na 14 dagen nog steeds klachtenvrij bent, bent u weer welkom in de locaties.

Bent u op vakantie geweest in een gebied waar code geel geldt, en u heeft lichte klachten dan vragen we u niet op bezoek te komen, en u eerst te laten testen. Is de uitslag van de test negatief, dan bent u weer van harte welkom in de locaties.

Als een land tijdens uw vakantie is gewijzigd van code geel naar code oranje, geldt ook dat u 14 dagen niet op bezoek kunt komen.

De meest recente informatie per land/regio vind u op www.Nederlandwereldwijd.nl. U kunt ook de reisapp van Buitenlandse Zaken downloaden.

Op deze wijze proberen we met elkaar corona buiten de locaties te houden.


Algemene informatie

Algemene actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM en de GGD Groningen. Op de website Steffie worden moeilijke dingen op een makkelijke manier uitgelegd. Daar vindt u ook de nodige informatie over corona.

Vragen?

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen aan het Coronateam via coronateam@dehoven.nl.

Het laatste nieuws

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Op dit moment is het coronavirus met een opmars bezig die we niet moeten onderschatten. Er zijn regionale verschillen, maar ook in Groningen stijgt het aantal besmettingen. Een zorgelijke ontwikkeling.

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

In het Dagblad van het Noorden van 19 mei 2020 verscheen een artikel over Het Revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl dat in maart jl werd ingericht als Covid-huis

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Muziek verbindt, muziek is emotie en kan tot steun zijn. Dat hebben we gemerkt de afgelopen tijd. Met die gedachte heeft Joke Arends speciaal voor De Hoven een prachtig lied gemaakt: Samen maken we De Hoven