Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Dinsdag 30 juni 2020

Opheffen bezoekbeperking
We zijn blij dat we met ingang van 1 juli onze locaties weer open kunnen stellen en dat onze bewoners/cliënten weer onbeperkt bezoek kunnen ontvangen.

Opheffen van de bezoekbeperking: wat betekent dat?
Alle bezoekers zijn welkom zonder restrictie in het aantal, zo vaak als gewenst en er hoeft vooraf geen afspraak meer te worden gemaakt. Vanaf 1 juli wordt het bezoek bij de ingang niet meer gevraagd naar hun gezondheid en ook de begeleiding van bezoek in de locatie is vanaf dat moment niet meer aan de orde.


Voor het bezoek geldt wel het volgende:
Om bij een mogelijke besmetting het contactonderzoek goed uit te kunnen voeren, vragen wij iedere bezoeker bij binnenkomst een aantal gegevens in te vullen op een formulier (naam, telefoonnummer en wie wordt bezocht) en dit in een afgesloten box te deponeren. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld en na twee weken (als geen sprake is van besmetting) vernietigd.

We vragen bezoekers hun gezondheid te checken voordat de locatie wordt betreden. De gezondheidscheck omvat een aantal vragen die bij iedere ingang op een poster staan.

Ook vragen we bezoekers zich te houden aan de hygiënerichtlijnen, bij binnenkomst de handen te reinigen en 1,5 meter afstand te houden tijdens het bezoek. Bezoekers dragen een mondkapje als de bewoner/cliënt niet goed de anderhalve meter afstand kan hanteren.
Ook deze richtlijnen staan op posters bij de ingang van iedere locatie.

We verzoeken bezoekers om bij voorkeur met maximaal 2 mensen per keer langs te komen, omdat de 1,5 meter afstand op de kamer anders lastig haalbaar is.

Bezoek vindt zoveel mogelijk plaats op de eigen kamer of op een rustige plek.

Rondleidingen van toekomstige bewoners en/of verwanten is weer mogelijk (maximaal 2 personen), met toepassing van de bovenstaande richtlijnen voor bezoek.


Algemene informatie

Algemene actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM en de GGD Groningen. Op de website Steffie worden moeilijke dingen op een makkelijke manier uitgelegd. Daar vindt u ook de nodige informatie over corona.

Vragen?

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen aan het Coronateam via coronateam@dehoven.nl.

Het laatste nieuws

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

In het Dagblad van het Noorden van 19 mei 2020 verscheen een artikel over Het Revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl dat in maart jl werd ingericht als Covid-huis

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Muziek verbindt, muziek is emotie en kan tot steun zijn. Dat hebben we gemerkt de afgelopen tijd. Met die gedachte heeft Joke Arends speciaal voor De Hoven een prachtig lied gemaakt: Samen maken we De Hoven