OPENING VLIETHOVEN GILDE

OPENING VLIETHOVEN GILDE

Maandag 3 februari 2020

In Vliethoven is dit schooljaar het Vliethoven Gilde van start gegaan. Dit Gilde hanteert het eeuwenoude, maar nog steeds succesvolle principe van Meester-Gezel.

In Het Vliethoven Gilde worden studenten van de opleiding MzVz (niveau 3), Servicemedewerker Breed en Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) opgeleid tot beginnend beroepsbeoefenaren. Zij hebben er een eigen leerhome en werkplek. Voor de meeste studenten is het Gildeleren een beproefde methode als opstap naar een betaalde baan.

Deze unieke samenwerking van Noorderpoort, Alfa-college en De Hoven brengt werk, opleiding en wonen dichtbij elkaar en is een belangrijke impuls voor de regio Eemsdelta en een enorme bijdrage aan het Groninger Zorgakkoord!

Afgelopen maandag was de officiële opening van dit Gilde. Het was een bruisende bijeenkomst. “Samen maken we de zorg voor nu en voor morgen”, waren de openingswoorden van Jan Dijkstra, locatiemanager van Vliethoven.

De studenten van het Gilde gingen in gesprek met de bestuurders van de betrokken organisaties. Rianne Derksen interviewde Rob Schuur, voorzitter van college van bestuur, Noorderpoort “Er is met het Gilde een mooi evenwicht bereikt tussen opleiding, werken en leren” aldus Rob Schuur. “Als je wordt ondergedompeld in de praktijk zie je wat belangrijk is”, deelde Enno van der Werff lid college van bestuur, Alfa-college met Maaike van Ramshorst.

Student Janine Lauwers interviewde de bestuurder van De Hoven. “Ook als het even tegenzit is er ruimte om te leren in het leerklimaat van Vliethoven”, aldus Jannie Nijlunsing.

Het laatste nieuws

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Terwijl mensen volop van de zomervakantie proberen te genieten, is het coronavirus met een opmars bezig die we niet moeten onderschatten. Er zijn regionale verschillen zijn, maar ook in de stad Groningen stijgt het aantal besmettingen snel.

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

In het Dagblad van het Noorden van 19 mei 2020 verscheen een artikel over Het Revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl dat in maart jl werd ingericht als Covid-huis

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Muziek verbindt, muziek is emotie en kan tot steun zijn. Dat hebben we gemerkt de afgelopen tijd. Met die gedachte heeft Joke Arends speciaal voor De Hoven een prachtig lied gemaakt: Samen maken we De Hoven