Speciale zorg voor patiënten met corona in Groningen

Speciale zorg voor patiënten met corona in Groningen

Vrijdag 27 maart 2020

Delfzijl, 27 maart 2020. Het aantal besmettingen met het coronavirus COVID-19 neemt in Nederland én Groningen toe. Diverse zorgorganisaties maken capaciteit vrij om patiënten met het coronavirus op te vangen die vanuit het ziekenhuis niet naar huis kunnen of die thuis niet meer voldoende verzorgd kunnen worden. De Hoven, Lentis en Zonnehuisgroep Noord zijn samen op zoek gegaan naar een geschikte locatie in Noordoost-Groningen en hebben ervoor gekozen om Revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl hiervoor ter beschikking te stellen.

Om de regionale zorgcontinuïteit in Noord-Nederland te borgen heeft het Strategisch Kernteam zorgcontinuïteit van ROAZ/GHOR vrijdag 27 maart jongstleden besloten tot inrichting van meerdere locaties voor opvang van coronapatiënten in de provincie Groningen en besloten dat Revalidatiecentrum Eemsdelta daar één van zal zijn. Dit betekent dat Revalidatiecentrum Eemsdelta op zeer korte termijn geschikt wordt gemaakt voor deze opvang.

De drie organisaties werken hierbij nauw samen met de ziekenhuizen en de thuiszorg in de provincie Groningen. Op deze manier kunnen zowel de ziekenhuizen als de thuiszorgorganisaties in Noord-Nederland worden ontlast als het nodig is. Hierdoor is de acute zorg in deze regio goed voorbereid op een toename van het aantal patiënten met het coronavirus.

Verantwoordelijkheid

Gezien de grote zorg over de capaciteit van de ziekenhuizen en de verwachtingen over de verdere ontwikkelingen van het coronavirus, vinden de zorgaanbieders gezamenlijk verantwoordelijkheid te moeten nemen om in deze moeilijke tijden alles te doen om hulp te bieden om de zorg zoveel mogelijk te waarborgen. Gezien de ligging leent de locatie van het revalidatiecentrum Eemsdelta zich hier goed voor. Er is een behoorlijke capaciteit, het is een locatie die vrij ligt van andere afdelingen en het gebouw kan relatief eenvoudig en dus snel aangepast worden voor verpleging in strikte isolatie. Ook kan deze locatie op korte termijn vrijgemaakt worden voor opvang van coronapatiënten, door verhuizing van de mensen die revalideren.

De cliënten verhuizen aanstaande maandag naar het revalidatiecentrum van De Twaalf Hoven in Winsum (De Hoven) en het Revalidatiecentrum Zuidhorn in Zonnehuis Oostergast (Zonnehuisgroep Noord).

Solidariteit voor kwetsbare medemens

De organisaties beseffen dat dit impact heeft op de cliënten. Het betekent dat cliënten hun revalidatie op een andere plek gaan afronden. Iedereen beseft gelukkig dat dit echt noodzakelijk is. Het is een bijzondere situatie, die vraagt om bijzondere acties. Dit doen we samen, uit solidariteit voor de kwetsbare medemens.

Het laatste nieuws

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Terwijl mensen volop van de zomervakantie proberen te genieten, is het coronavirus met een opmars bezig die we niet moeten onderschatten. Er zijn regionale verschillen zijn, maar ook in de stad Groningen stijgt het aantal besmettingen snel.

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

In het Dagblad van het Noorden van 19 mei 2020 verscheen een artikel over Het Revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl dat in maart jl werd ingericht als Covid-huis

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Muziek verbindt, muziek is emotie en kan tot steun zijn. Dat hebben we gemerkt de afgelopen tijd. Met die gedachte heeft Joke Arends speciaal voor De Hoven een prachtig lied gemaakt: Samen maken we De Hoven