Eerste paal de Tirrel in de grond

Eerste paal de Tirrel in de grond

Dinsdag 2 februari 2021

BOUWERIJ IN WINSUM
Eerste paal de Tirrel in de grond

De boorstelling staat, de bouwplaats is ingericht. Vanmorgen is aannemer Rottinghuis in alle vroegte ‘stilletjes’ gestart met het boren van de eerste paal van de Tirrel. Stilletjes, om verschillende redenen. Want geen schoolkinderen, bewoners van De Twaalf Hoven, medewerkers, bestuurders van de betrokken scholen, de gemeente en De Hovenof omwonenden die gezamenlijk stilstaan bij een belangrijke mijlpaal. Door corona is dat op dit moment helaas niet mogelijk. En anderzijds stilletjes omdat de palen trillingsvrij de grond in worden geschroefd in plaats van geslagen.

De komende weken worden 836 buisboorpalen de grond ingewerkt tot op zo’n 28 meter diepte. Stalen buizen worden voorzichtig de grond ingeboord. In de holle buizen wordt daarna wapeningsstaal aangebracht en volgestort met beton.

Hierna bouwen de contouren van het gebouw zich per vleugel geleidelijk op: de vleugel met sport en kinderdagverblijf - naast de sporthal - is de eerste in de rij. De andere vleugels volgen daarna. Als alles volgens planning verloopt, zal in juni de eerste steen worden gelegd. Zowel beide betrokken scholen, De Hoven, de gemeente als ook Rottinghuis en hopen dat dat een feestelijk moment kan zijn.

Het laatste nieuws

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hier vindt u het laatste nieuws over coronamaatregelen binnen De Hoven

Eerste paal de Tirrel in de grond

Eerste paal de Tirrel in de grond

BOUWERIJ IN WINSUM Eerste paal de Tirrel in de grond De boorstelling staat, de bouwplaats is ingericht. Vanmorgen is aannemer Rottinghuis in alle vroegte ‘stilletjes’ gestart met het boren van de eerste paal van de Tirrel.

Herdenken

Herdenken

Elk jaar noemen we op de locaties de namen van de mensen die we het afgelopen jaar verloren zijn. Altijd de namen van bewoners, vaak ook die van medewerkers of van naasten van onze collega’s.

Richt je naar het licht, als het donker is.

Richt je naar het licht, als het donker is. Een verhaal uit De Eemsbode van Sjoukje Eringa, geestelijk verzorger bij De Hoven