De Hoven tekent intentieverklaring Integrale Agenda Eemsdelta

Donderdag 9 december 2021

De Hoven tekent intentieverklaring Integrale Agenda Eemsdelta

Vertegenwoordigers uit het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorgsector zetten op 6 december samen met burgemeester Gerard Beukema hun handtekening onder een intentieverklaring. Deze verklaring heeft tot doel de relatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven te versterken, knelpunten op te lossen en de voorwaarden voor de ontwikkeling van Eemsdelta te verbeteren.

Campus Eemsdelta Groningen als vliegwiel
De ontwikkeling van de Campus Eemsdelta Groningen was voor Beukema aanleiding om een groot aantal partijen samen te brengen. Beukema: “We spraken over de diverse transities in de regio die vragen om investeringen, kennis, innovaties en voldoende gekwalificeerd personeel op mbo-, hbo- en wo-niveau. De Campus in Appingedam kan een vliegwiel zijn voor een unieke samenwerking rond de huidige en toekomstige arbeidsmarkt en een ‘innovatie hotspot’ in de regio zijn. Overheid, onderwijs en ondernemers staan allemaal voor hun eigen uitdagingen, maar hebben daarin gezamenlijke belangen. Nu we de intentieverklaring hebben getekend gaan we werken aan een gezamenlijke gebiedsagenda.”


Daadkrachtig Eemsdelta
Frans Musters, voorzitter van de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta, ondersteunt het initiatief van Beukema van harte. “In de Eemsdeltaregio zijn alle voorwaarden aanwezig om de energietransitie in Nederland uit te voeren. Maar dan moeten we eensgezind optrekken om hiermee voortvarend aan de slag te gaan. Deze intentieverklaring symboliseert die wil om hier samen echt werk van te maken. De daadkrachtige Eemsdelta loopt voorop, dat moet ons motto zijn.” Voor Jouke de Vries, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, is het belang van samenwerking overduidelijk: “Met de Universiteit van het Noorden werken we al samen met de verschillende partijen in Eemsdelta. We willen jong talent boeien en binden aan de regio. De Campus Eemsdelta is de plek waar we hen kunnen laten ontdekken, weten, maken en doen. Dat is belangrijk voor het realiseren van brede welvaart in de regio.” John Wierenga, voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta, voegt daar aan toe: “Bundeling en focus aanbrengen geeft een extra impuls. Bijzonder is, dat ook het voortgezet onderwijs een plek heeft gekregen in de samenwerking. Daardoor maken ook deze leerlingen kennis met de ontwikkeling van deze regio.”

Het laatste nieuws

Noordelijke zorgorganisaties leiden samen GZ-Psychologen op

Noordelijke zorgorganisaties leiden samen GZ-Psychologen op

Zorgorganisaties in Groningen en Drenthe slaan de handen ineen om gezamenlijk masterstudenten Psychologie op te leiden tot Gezondheidszorgpsycholoog (GZ-Psycholoog).

Respect voor Groningen

Respect voor Groningen

Respect voor Groningen

Samen met u gaan we voor een gezond 2022

Samen met u gaan we voor een gezond 2022

2021 is ten einde. Ook dit jaar werd er veel gevraagd van bewoners, cliënten, familie, medewerkers en vrijwilligers. Net als vorig jaar hebben we gemerkt hoe belangrijk saamhorigheid is. Dichtbij de ander zijn, ook al was de afstand toch soms ver.

Kerstclip

Kerstclip

De kerst staat voor de deur, het jaar is bijna ten einde. Een jaar wat wederom veel van bewoners, cliënten, familie, medewerkers en vrijwilligers heeft gevraagd.