Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Donderdag 15 april 2021

Landelijke maatregelen - lockdown verlengd
Op dinsdag 13 april jl. was er weer een persconferentie.
De coronamaatregelen vragen veel van iedereen. Het kabinet wil besmettingen voorkomen, maar ook perspectief bieden.
De actuele informatie vindt u hier

Bezoek
We zijn verheugd dat we met ingang van donderdag 15 april jl. versoepelingen hebben kunnen doorvoeren in de locaties waar bewoners volledig zijn gevaccineerd. Van volledige vaccinatie is sprake een week nadat iemand voor de 2ekeer is gevaccineerd.
Dat geldt voor de locaties Alegunda Ilberi, Damsterheerd, De Twaalf Hoven (exclusief revalidatie), Vliethoven en Viskenij.

De bewoners van Winkheem krijgen 19 april de 2e vaccinatie, dus voor hen gaan de versoepelingen in op 26 april.

De versoepeling geldt niet voor de revalidatieafdelingen (Wierdezoom Revalidatie in Winsum en Revalidatiecentrum Eemsdelta) en de dagbehandeling/dagopvang (De Twaalf Hoven, Damsterheerd en Vliethoven). Dat is omdat van deze afdelingen ook (nog) niet gevaccineerde ouderen gebruikmaken.
Hier geldt nog de afspraak van één bezoeker per dag.

Wat houdt de versoepeling in:
Bezoekers zijn welkom, met uitzondering van mensen die corona-gerelateerde klachten hebben. Alle bezoekers passen de hygiëne maatregelen toe en dragen in de locatie een mondneuskapje. Voor bezoek geldt de volgende versoepeling:

 • Per dag zijn maximaal 2 bezoekers per bewoner per dag welkom. De partner telt niet mee in het aantal toegestane bezoekers. Ook kinderen onder de 12 jaar tellen niet mee.
 • Op de eigen kamer van de bewoner hoeven de bezoekers geen mondneuskapje te dragen en afstand te houden als de bezoekers gevaccineerd zijn of negatief getest. Het is de verantwoordelijkheid van de bezoeker om deze maatregel juist uit te voeren.
 • In de algemene ruimtes van de locaties (zoals gangen, huiskamers, restaurants) geldt dat bewoners geen mondneuskapje dragen. Alle andere aanwezigen blijven wel een mondneuskapje dragen.
 • Bewoners kunnen weer op familiebezoek, mits daarbij de landelijke richtlijnen ten aanzien van het aantal bezoekers in acht worden genomen.


Hygienevoorschriften

 • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar, ook als u een mondneuskapje draagt.
 • Draag altijd, vanaf binnenkomst tot vertrek, een mondneuskapje in de zorglocatie.
 • Gebruik het mondneuskapje volgens de instructies. Hangt u niet even het kapje aan uw oor of onder uw kin, om het daarna weer op te zetten. Voor bezoekers liggen bij de ingang van de locatie mondneuskapjes.
  Voor uitleg van het juist gebruik van een mondneuskapje klik hier.

 • Hebt u klachten? Blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.
 • Hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.
 • Was vaak uw handen: voor en na lichamelijk contact met uw naaste of met diens omgeving (denk aan stoel, bed, tafel, werkmateriaal).

Op alle locaties hangen posters waarop de maatregelen staan vermeld!

Alleen samen houden we Corona onder controle!


Algemene informatie

Algemene actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM en de GGD Groningen. Op de website Steffie worden moeilijke dingen op een makkelijke manier uitgelegd. Daar vindt u ook de nodige informatie over corona.

Vragen?

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen aan het Coronateam via coronateam@dehoven.nl.

Het laatste nieuws

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hier vindt u het laatste nieuws over coronamaatregelen binnen De Hoven

De Hoven meest sociaal betrokken werkgever Hogeland

De Hoven meest sociaal betrokken werkgever Hogeland

Gisteren werden we door Mariette de Visser, wethouder van de gemeente Het Hogeland, enorm verrast. De Hoven is namelijk uitgeroepen tot de meest sociaal betrokken werkgever van 2020 van Het Hogeland.

Eerste paal de Tirrel in de grond

Eerste paal de Tirrel in de grond

BOUWERIJ IN WINSUM Eerste paal de Tirrel in de grond De boorstelling staat, de bouwplaats is ingericht. Vanmorgen is aannemer Rottinghuis in alle vroegte ‘stilletjes’ gestart met het boren van de eerste paal van de Tirrel.

Herdenken

Herdenken

Elk jaar noemen we op de locaties de namen van de mensen die we het afgelopen jaar verloren zijn. Altijd de namen van bewoners, vaak ook die van medewerkers of van naasten van onze collega’s.