Week van de Dementie 2018

Week van de Dementie 2018

Vrijdag 7 september 2018

Elk jaar, rond Wereld Alzheimerdag (21 september), organiseert De Hoven De Week van de Dementie. Dit jaar alweer voor de vijfde keer.

Het thema van dit jaar is het gedachtengoed van De Ploeg, het Groninger kunstenaarscollectief dat ruim 100 jaar geleden werd opgericht.

“Omdat er in Groningen niet zoveel te doen was op kunstgebied, dacht ik aan ontginnen, het omwoelen van de aarde en dus (ook) aan ploegen”

Mede-oprichter Jan Altink

De Hoven voelt zich sterk verbonden met dit gedachtengoed. Waar De Ploeg nieuwe vormen van expressie in de schilderkunst zocht en vond, gaat de visie van De Hoven mee in deze lange Groninger traditie: het zoeken van een andere manier van werken, meer welbevinden voor bewoners, en meer werkplezier voor medewerkers.

Tijdens De Week van de Dementie is iedereen van harte welkom!

Er zijn geen kosten verbonden aan de bijeenkomsten (m.u.v. Circus Sijm).

Het laatste nieuws

331 miljoen voor nieuwe zorggebouwen in Groningen

331 miljoen voor nieuwe zorggebouwen in Groningen

331 miljoen voor nieuwe zorggebouwen in Groningen 20 partijen werken samen aan toekomstbestendige zorg in aardbevingsgebied

Expeditie De Hoven

Expeditie De Hoven

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn organiseert De Hoven op 11 en 13 maart a.s., Expeditie De Hoven, waarin men kennis kan maken met medewerkers van De Hoven en het werk dat zij doen.

Nieuwjaarsconcert Vliethoven 13 januari

Nieuwjaarsconcert Vliethoven 13 januari

Nieuwjaarsconcert Vliethoven op zondag 13 januari