Revalideren

Revalideren

Bij De Hoven kunt u terecht voor revalidatiezorg. Dat doen we in verpleeghuis De Twaalf Hoven in Winsum en in Delfzijl samen met Zonnehuisgroep Noord, in het revalidatiecentrum Eemsdelta.

Regio Het Hogeland en omgeving

Wierdezoom bij de Twaalf Hoven in Winsum biedt verschillende mogelijkheden voor revalidatie:

  • Revalidatie na een heupoperatie
  • Revalidatie na een knieoperatie
  • Revalidatie na een CVA
  • Revalidatie na een amputatie

Revalideren na een ziekenhuisopname

U bent opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels bent u vanuit medisch oogpunt zo ver hersteld dat u het ziekenhuis kunt verlaten, maar u heeft nog wel zorg en therapie nodig. Hierdoor is de directe overgang van het ziekenhuis naar uw eigen huis een te grote stap. Wij kunnen u de zorg en therapie bieden die u nodig heeft om zo spoedig mogelijk weer in uw eigen omgeving terug te keren. Binnen Wierdezoom beschikt u over een één- of tweepersoonskamer. Alle kamers zijn voorzien van aansluiting voor een televisie en er is WiFi . U kunt bezoek ontvangen wanneer u dat wilt.

Revalideren vanuit huis

Er is ook een mogelijkheid om vanuit uw thuissituatie bij ons te revalideren. Hierbij is een bemiddeling van uw huisarts noodzakelijk.

Multidisciplinaire samenwerking

Revalideren betekent hard werken. Gelukkig staat een team van ervaren zorgmedewerkers en behandelaars voor u klaar, dat met u werkt aan terugkeer naar uw eigen woonomgeving. De arts neemt de taak van uw huisarts over en is verantwoordelijk voor uw behandeling zolang u bij ons verblijft. Indien nodig kan de arts andere specialisten en deskundigen raadplegen. Afhankelijk van uw zorgvraag kunt u gebruikmaken van fysiotherapie, bewegingsagogie, ergotherapie, geestelijke zorg en activiteitenbegeleiding. Eén keer per week vindt er een multidisciplinair overleg plaats waarin de voortgang van uw revalidatie wordt besproken. U wordt hierbij uiteraard nauw betrokken.

"Revalideren in de eigen -vertrouwde omgeving - en met deskundige behandeling zelf werken aan verbetering, herstel en terugkeer naar de oude woonsituatie"

Revalidatie na uw opname

De Hoven biedt u de mogelijkheid om na uw revalidatieperiode gebruikt te maken van onze fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Dit zorgt ervoor dat uw verblijf binnen de revalidatie zo kort mogelijk zal zijn. Er is tevens de mogelijkheid van dagbehandeling. Hier kunt u gebruik van maken indien u, naast uw revalidatie, nog gebruikt wilt maken van begeleiding in een groep.

Altijd actief

Hoewel het accent van uw verblijf gericht is op revalidatie is er ook ruimte voor ontspanning. Er wordt van alles georganiseerd. In de huiskamer of in de Kapschuur en de centrale ontmoetingsruimtes. Er zijn kerkdiensten, bioscoop -en zangavonden en er worden uitstapjes georganiseerd. Rond De Twaalf Hoven zijn mogelijkheden voor wandelen en fietsen.

Meer weten over revalideren binnen De Hoven?

Kom dan eens een kijkje nemen, wij maken graag tijd vrij voor een rondleiding. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met onze opnamefunctionaris.

Regio Appingedam/Delfzijl

Revalidatie in de regio Appingedam/Delfzijl is samen met de Zonnehuisgroep Noord georganiseerd in Delfzijl.

Revalidatie is mogelijk op verschillende gebieden, bijvoorbeeld:

  • Revalidatie na een heupoperatie
  • Revalidatie na een knieoperatie
  • Revalidatie na een CVA
  • Revalidatie na een amputatie

Revalidatiecentrum Eemsdelta
Zwet 9 E
9932 AA Delfzijl
Info@revalidatiecentrumeemsdelta.nl
0596 686 686 (van 8.30 - 17.00 uur op werkdagen)
06 55004435 (na 17.00 uur en in het weekend)