Revalideren

Revalideren

Bij De Hoven kunt u terecht voor revalidatiezorg. Dat doen we in Revalidatiecentrum Het Hogeland , wat gevestigd is in de Tirrel en onderdeel van De Twaalf Hoven in Winsum. In Delfzijl bieden we deze zorg samen met Zonnehuisgroep Noord, in het revalidatiecentrum Eemsdelta.

Regio Het Hogeland en omgeving

Revalidatiecentrum Het Hogeland in Winsum biedt verschillende mogelijkheden voor revalidatie:

  • Orthopedie (electief en trauma)
  • Neurologie
  • Amputatie
  • Covid
  • Dubbelzorg

Voor Revalidatiecentrum Het Hogeland, de revalidatieafdeling gelden bezoektijden:
Dagelijks van 14:00 - 20:30 uur.
In het weekend en tijdens feestdagen : kunt u ook van 10.00 - 12.00 uur op bezoek komen.

Revalideren na een ziekenhuisopname

U bent opgenomen in het ziekenhuis. Inmiddels bent u vanuit medisch oogpunt zo ver hersteld dat u het ziekenhuis kunt verlaten, maar u heeft nog wel zorg en therapie nodig. Hierdoor is de directe overgang van het ziekenhuis naar uw eigen huis een te grote stap. Wij kunnen u de zorg en therapie bieden die u nodig heeft om zo spoedig mogelijk weer in uw eigen omgeving terug te keren. Binnen Revalidatiecentrum Het Hogeland beschikt u over een éénpersoonskamer. Alle kamers zijn voorzien van aansluiting voor een televisie en er is WiFi .

Revalideren vanuit huis

Er is ook een mogelijkheid om vanuit uw thuissituatie bij ons te revalideren. Hierbij is een bemiddeling van uw huisarts noodzakelijk.

Multidisciplinaire samenwerking

Revalideren betekent hard werken. Gelukkig staat een team van ervaren zorgmedewerkers en behandelaars voor u klaar, dat met u werkt aan terugkeer naar uw eigen woonomgeving. De arts neemt de taak van uw huisarts over en is verantwoordelijk voor uw behandeling zolang u bij ons verblijft. Indien nodig kan de arts andere specialisten en deskundigen raadplegen. Afhankelijk van uw zorgvraag kunt u gebruikmaken van fysiotherapie, bewegingsagogie, ergotherapie, en geestelijke zorg. Eén keer per week vindt er een multidisciplinair overleg plaats waarin de voortgang van uw revalidatie wordt besproken. U wordt hierbij uiteraard nauw betrokken.

"Revalideren in de eigen -vertrouwde omgeving - en met deskundige behandeling zelf werken aan verbetering, herstel en terugkeer naar de oude woonsituatie"

Revalidatie na uw opname

De Hoven biedt u de mogelijkheid om tijdens uw revalidatieperiode gebruik te maken van ambulante behandeling. U gaat naar huis, maar maakt nog een aantal keren per week gebruik van onze fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Dit zorgt ervoor dat uw verblijf binnen de revalidatieafdeling zo kort mogelijk zal zijn.

Meer weten over revalideren binnen De Hoven?
Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de afdeling Zorgbemiddeling.

Regio Appingedam/Delfzijl

Revalidatie in de regio Appingedam/Delfzijl is samen met de Zonnehuisgroep Noord georganiseerd in Delfzijl.

Revalidatie is mogelijk op verschillende gebieden, bijvoorbeeld:

  • Revalidatie na een heupoperatie
  • Revalidatie na een knieoperatie
  • Revalidatie na een CVA
  • Revalidatie na een amputatie

Revalidatiecentrum Eemsdelta
Zwet 9 E
9932 AA Delfzijl
Info@revalidatiecentrumeemsdelta.nl
0596 686 686 (van 8.30 - 17.00 uur op werkdagen)
06 55004435 (na 17.00 uur en in het weekend)