Wonen

Wonen

Als het niet meer mogelijk is om thuis te blijven wonen, is het prettig als het leven zo veel mogelijk door kan gaan zoals u dat gewend bent. In de verzorgings- en verpleeghuizen van de Hoven maken we graag samen met u, uw familie en vrienden een nieuw thuis dat past bij wie u bent.

Wij trekken daarin samen op met familie en de buurt. In Alegunda Ilberi bijvoorbeeld gaan de bewoners niet alleen naar buiten, Bedum komt ook naar binnen. Bij de biljarttafel ontmoet u zowel bewoners als omwonenden.

Mensen die door ouderdom fysiek, mentaal kwetsbaar en minder actief worden, dragen wel hun levensverhaal in zich mee. De vrouw die van kinds af aan op een boerderij leefde en een groot gezin heeft, de man die actief was in het verenigingsleven in het dorp, de man die jaren op zee was en verre landen heeft gezien, de vrouw die tot vlak voor haar geheugenachteruitgang politiek betrokken was. Veel levens komen samen in een locatie, en ook veel families die het beste wensen voor hun naaste. Wij willen deze mensen een goede omgeving bieden, een luisterend oor, aandachtig oog en helpende hand. Zodat zij het goed hebben in de laatste fase van hun leven, op hun eigen wijze en samen met hun familie en naasten.

Deeltijdverblijf
Wordt de zorg thuis voor een cliënt (te) zwaar voor familie of mantelzorg? Of is dit moeilijk te combineren met de gezins- of werksituatie? Dan kan met inzet van deeltijdverblijf iemand langer thuis blijven wonen of geleidelijk wennen aan overgang naar volledige verblijfszorg. Deeltijdverblijf is een tussenoplossing als logeren (1, 2 of 3 etmalen per week) of volledig verblijf (5, 6 of 7 etmalen per week) (nog) niet de gewenste oplossing is.

Binnen De Hoven is op onze locatie Winkheem deeltijd verblijf gerealiseerd. Op de begane grond is een vaste gemeubileerde kamer beschikbaar. Zijn er meer vragen dan zal er op dat moment gekeken worden op welke locatie er op dat moment plaats is voor deeltijd verblijf. Het bureau Zorgbemiddeling draagt zorg voor de plaatsingen en coördinatie.