Viskenij, Baflo

Viskenij, Baflo

Viskenij is een woonplek voor ouderen met een intensieve zorgbehoefte en daarnaast een centrale ontmoetingsplaats in Baflo.

Heeft u hulp nodig, dan kunt u bij ons (tijdelijk) wonen, logeren of overdag bij ons komen.

Woonzorgcentrum Viskenij ligt op een wierde, midden in Baflo. Landelijk, maar met verschillende winkels in het centrum en openbaar vervoer dichtbij. Viskenij is een kleinschalig woonzorgcentrum met een gemoedelijke sfeer. Een ideale plek om door te gaan met het leven zoals u dat gewend was. Lang niet alle bewoners komen uit de directe omgeving, maar iedereen in dit woonzorgcentrum kent elkaar.

Wonen met zorg

Viskenij is gevestigd in een modern pand. Bij binnenkomst vallen de warme kleuren op; een interieur dat bijdraagt aan de prettige sfeer. De appartementen zijn royaal en comfortabel.
De ruime eenpersoonsappartementen hebben een keukenblok en een eigen douche en toilet. De appartementen voor echtparen zijn groter en ook van alle gemakken voorzien. De aanleunwoningen zijn speciaal voor ouderen die zelfstandig willen en kunnen wonen, maar wel met de mogelijkheid van zorg. Al onze bewoners kunnen een beroep doen op extra zorg en aanvullende diensten.

Logeren

Er is een mogelijkheid om bij ons te logeren. Bijvoorbeeld als u zelfstandig woont, maar tijdelijk niet voor uzelf kunt zorgen. Dat kan bijvoorbeeld door ziekte en na ontslag uit het ziekenhuis.

Intensieve zorg thuis

Wilt u graag in uw eigen omgeving blijven wonen maar heeft u intensieve zorg nodig, dan kunnen wij u helpen. De Hoven biedt u de mogelijkheid om in een van de appartementen in de nabijheid van Viskenij te (komen) wonen en de zorg te ontvangen die u nodig heeft.

Onder de noemer VPT (Volledig Pakket Thuis) kunt u thuis dezelfde zorg krijgen als in onze huizen. U kunt dan gebruik maken van onder andere toezicht, bescherming en ondersteuning door onze medewerkers, maaltijden, huishoudelijke verzorging, recreatieve activiteiten en het is mogelijk dat wij tegen vergoeding uw was verzorgen. Omdat u ervoor kiest om in uw eigen appartement te blijven wonen verandert er niets in de bekostiging van uw woonlasten.

Altijd actief

In Viskenij is veel te doen. Zowel overdag als 's avonds kunt u kiezen uit een gevarieerd activiteitenprogramma. Een team vaste medewerkers helpt u op weg. Ouderen komen letterlijk in beweging door mee te doen aan sport en spel, maar ze kunnen ook creatief aan de slag. Regelmatig zijn er uitstapjes. Ook de bewoners uit de buurt zijn van harte welkom bij deze activiteiten.

Het Noaberhoes

Het Noaberhoes is een ontmoetingsplek binnen het gebouw van Viskenij en is een project van vrijwilligersorganisatie Goud Waark. Actieve senioren zetten zich in om andere senioren waar nodig te ondersteunen.

Het Noaberhoes is een ontmoetingsplek waar een ieder welkom is voor een kopje koffie, een praatje, een spelletje, gezamenlijk een film kijken en er kan ook samen gegeten worden. Alles voor elkaar en met elkaar.

Meer weten over Viskenij?

Bel gerust en kom dan eens een kijkje nemen, wij maken graag tijd vrij voor een rondleiding.

Viskenij
Gebr. Gootjesstraat 2
9953 PW Baflo
Routebeschrijving

Telefoon: (0595) 42 14 00
Fax: (0595) 421401

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met locatiemanager
Ria Nijnuis h.nijnuis@dehoven.nl

"We wonen ons hele leven al samen. Nooit ruzie, alleen weleens woorden. We haddn het altied mooi mit ons baide. Ook hier in Viskenij. Het is hier hail gewoon".

2 bewoners Viskenij

Zorgbemiddeling

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen De Hoven kunt u contact opnemen met het team Zorgbemiddeling.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30 uur bereikbaar via

0595 44 66 88
zorgbemiddeling@dehoven.nl

Rondleiding Viskenij