Damsterheerd, Appingedam

Damsterheerd, Appingedam

Wonen met zorg

Damsterheerd is een modern woonzorgcentrum met ruime appartementen aan de rand van Appingedam. Een ideale plek als u een steuntje in de rug kunt gebruiken. In Damsterheerd kunt u doorgaan met het leven dat u gewend bent. Maar met de zekerheid dat er altijd hulp in de buurt is.

Damsterheerd biedt vele mogelijkheden voor wat betreft diensten, activiteiten en zorg. De buurtbewoners zijn uiteraard van harte welkom bij de activiteiten.

In de verpleegunit van Damsterheerd wonen ouderen met dementie die minder of meer intensieve verpleging nodig hebben. Uitzonderlijk is de nieuwe manier van wonen en zorg door de combinatie van zorg- en verpleegplaatsen. Deze nieuwe aanpak komt tegemoet aan de wens van veel ouderen. Zelfredzaamheid stimuleren is een belangrijke waarde binnen Damsterheerd. In overleg met de bewoner spreken we af wat hij of zij zelfstandig kan en doet en waarbij hulp nodig is.

"Bist doe d'r zegt mijn moeder als ik kom. Ze biedt me dan altijd koffie aan. Dat kon ze tot nu toe nog zelf. Maar laatst lukte het haar niet en toen heb ik maar om thee gevraagd omdat ze ook een waterkoker heeft. Helaas lukte dat ook niet en toen heb ik het maar gezet".

Dochter bewoner verpleegunit

Seniorenwoningen

In de aangebouwde seniorenwoningen wonen ouderen zelfstandig. Zij kunnen een beroep doen op zorg en andere dienstverlening. De woningen liggen aan een overdekte galerij waarvan het dak bij mooi weer open kan. Alle woningen hebben een eigen woonkamer met keuken, een slaapkamer, een badkamer en een berging. De mogelijkheid tot alarmering en de nabijheid van woonzorgcentrum Damsterheerd geeft een permanent veilig gevoel.

Damsterheerd biedt u de mogelijkheid, om tegen vergoeding, gebruik te maken van diverse diensten en activiteiten.

Voor meer informatie over het huren van een woning:
088-9210288
damsterheerd@woonzorg.nl

Voor meer informatie over Thuiszorg De Hoven:
0596-693999
damsterheerd@dehoven.nl

Logeren

Er is een mogelijkheid om te logeren in Damsterheerd. U kunt hiervoor in aanmerking komen als u zelfstandig woont maar tijdelijk niet voor uzelf kunt zorgen. Dat kan bijvoorbeeld door ziekte en na ontslag uit het ziekenhuis.

Intensieve zorg thuis

Wilt u graag in uw eigen omgeving blijven wonen maar heeft u intensieve zorg nodig, dan kunnen wij u helpen. Damsterheerd biedt u de mogelijkheid om in een van de appartementen in de nabijheid van Damsterheerd te (komen) wonen en de zorg te ontvangen die u nodig heeft.

Onder de noemer VPT (Volledig Pakket Thuis) kunt u thuis dezelfde zorg krijgen als in onze huizen. U kunt dan gebruik maken van onder andere toezicht, bescherming en ondersteuning door onze medewerkers, maaltijden, huishoudelijke verzorging, recreatieve activiteiten en het is mogelijk dat wij tegen vergoeding uw was verzorgen. Omdat u ervoor kiest om in uw eigen appartement te blijven wonen verandert er niets in de bekostiging van uw woonlasten.

Altijd actief

In Damsterheerd wordt van alles georganiseerd, in de huiskamer of in de Heerdstee, de centrale ontmoetingsruimte. Overdag maar ook 's avonds en in het weekend bent u hier van harte welkom. Verder zijn er onder andere, muziekmiddagen, sportactiviteiten en organiseren we uitstapjes. Dat Damsterheerd een eigen bus heeft, is daarbij natuurlijk ideaal. Rond het complex zijn mogelijkheden voor wandelen en fietsen en beschikt Damsterheerd over een eigen Jeu de boules baan

Meer weten over Damsterheerd?

Kom dan eens een kijkje nemen. Wij maken graag tijd vrij voor een rondleiding.

Damsterheerd
Heerdlaan 2
9901 CC Appingedam
Telefoon: (0596) 69 39 99
Fax: (0596) 62 95 45
Routebeschrijving

Locatiemanager: Hendrik Dokter

Contact cliëntenraad: clientenraaddamsterheerd@dehoven.nl

Zorgbemiddeling

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen De Hoven kunt u contact opnemen met het team Zorgbemiddeling.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 16.30 uur bereikbaar via

0595 44 66 88
zorgbemiddeling@dehoven.nl

Rondleiding Damsterheerd