Alegunda Ilberi, Bedum

Alegunda Ilberi, Bedum

Wonen met zorg

In Alegunda llberi zijn appartementen voor ouderen die zelfstandig wonen, maar die wel een beroep willen doen op zorg en andere dienstverlening. De appartementen zijn ruim met een aparte slaapkamer en badkamer. De appartementen kunnen volkomen naar eigen smaak ingericht worden. Al onze appartementen zijn vanzelfsprekend rolstoeltoegankelijk.

Verpleegunit
In de verpleegunit van Alegunda llberi wonen ouderen met dementie. Ook deze appartementen zijn ruim en groot en voorzien van een eigen badkamer. Belangrijk voor ouderen met dementie is een eigen appartement met de sfeer van thuis, dit zorgt voor een gevoel van veiligheid. Naast deze appartementen zijn er gezellige huiskamers.

Uitzonderlijk is de nieuwe manier van wonen en zorg hier door de combinatie van zorg- en verpleegplaatsen. Deze nieuwe aanpak komt tegemoet aan de wens van veel ouderen.

Zelfredzaamheid stimuleren is een belangrijke waarde binnen Alegunda llberi. In overleg met de bewoner spreken we af wat hij of zij zelfstandig kan en doet en waarbij hulp nodig is.

Logeren

Er is een mogelijkheid om in Alegunda Ilberi te logeren. U kunt hiervoor in aanmerking komen als u zelfstandig woont, maar tijdelijk niet voor uzelf kunt zorgen. Dat kan bijvoorbeeld door ziekte en na ontslag uit het ziekenhuis.

Intensieve zorg thuis

Heeft u intensieve zorg nodig en wilt u graag in uw eigen omgeving blijven wonen, dan kunnen wij u helpen. De Hoven biedt u de mogelijkheid om in één van de appartementen in de nabijheid van Alegunda Ilberi te (komen) wonen en de zorg te ontvangen die u nodig heeft.

Onder de noemer VPT (Volledig Pakket Thuis) kunt u thuis dezelfde zorg krijgen als in onze huizen. U kunt dan gebruik maken van onder andere toezicht, bescherming en ondersteuning door onze medewerkers, maaltijden, huishoudelijke verzorging, recreatieve activiteiten en het is mogelijk dat wij tegen vergoeding uw was verzorgen. Omdat u ervoor kiest om in uw eigen appartement te blijven wonen verandert er niets in de bekostiging van uw woonlasten.

Altijd actief

Alegunda llberi biedt een breed aanbod aan activiteiten, afgestemd op de wensen van ouderen. In dit woonzorgcentrum kunnen de bewoners behalve in hun eigen appartement ook genieten van een maaltijd in het sfeervolle restaurant. Familie, vrienden en buurtbewoners zijn altijd van harte welkom om een hapje mee te eten of om deel te nemen aan de activiteiten.

Verzoamelstee

De Verzoamelstee is een project dat sociale structuren, denk hierbij aan dorpshuizen, verenigingen, 55+ activiteiten, op het platteland wil versterken bij door bijvoorbeeld ontmoetingen en ICT. Contact met elkaar, daar gaat het om. Met als doel de leefbaarheid en zelfredzaamheid van ouderen op het platteland te verhogen. Iedere donderdagochtend is er een bijeenkomst van de Verzoamelstee. Het actuele programma kunt u vinden op de Facebookpagina (Verzoamelstee Bedum).

Meer weten over Alegunda Ilberi?

Kom dan eens een kijkje nemen, wij maken graag tijd vrij voor een rondleiding. Voor een afspraak kunt u terecht bij het hoofd zorg van Alegunda llberi.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het hoofd zorg:
Harma de Vries. Telefoon: 050 3012410 Fax: 050 3013968 Email: h.b.devries@dehoven.nl

Contact cliëntenraad: clientenraadalegundailberi@dehoven.nl

"Ik ben heel blij dat mijn hond mee kon verhuizen. We voelen ons hier thuis. Waar ik ga, gaat mijn hond"

Zorgbemiddeling

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen De Hoven kunt u contact opnemen met het team Zorgbemiddeling.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30 uur bereikbaar via

0595 44 66 88
zorgbemiddeling@dehoven.nl