Alegunda Ilberi, Bedum

Alegunda Ilberi, Bedum

Wonen met zorg en verpleging

Alegunda Ilberi is een zorglocatie met ruime appartementen in het centrum van Bedum.

Op de begane grond verblijven ouderen die zelfstandig wonen, maar wel een beroep willen doen op zorg en dienstverlening.

Op de etages verblijven ouderen met dementie die in toenemende mate verpleging nodig hebben.

Alle appartementen zijn ruim opgezet met een aparte slaapkamer en badkamer. De appartementen kunnen volkomen naar eigen smaak ingericht worden. Dit zorgt er voor dat iemand zich snel thuis voelt. Al onze appartementen zijn vanzelfsprekend rolstoeltoegankelijk.

Op de etages is er ook bij iedere afdeling een gezamenlijke huiskamer. Hier ontmoeten de bewoners elkaar, doen bijvoorbeeld een spelletje Rummikub of eten samen.

Uitzonderlijk de combinatie van zorg- en verpleegplaatsen. Deze combinatie komt tegemoet aan de wens van veel ouderen.

Het welbevinden van iedere bewoner staat voorop. We geven hier invulling aan door te luisteren naar de behoeftes en wensen van de bewoner. Daarnaast is het stimuleren van zelfredzaamheid een belangrijke waarde binnen Alegunda Ilberi. In overleg met de bewoner spreken we af wat hij of zij zelfstandig kan en doet en waarbij hulp nodig is. Wanneer iemand dit zelf niet meer kan vertellen, maar nog wel handelingen zelf verricht, stimuleren wij de bewoner om deze handelingen zolang als mogelijk te blijven verrichten.


Intensieve zorg thuis

Heeft u intensieve zorg nodig en wilt u graag in uw eigen omgeving blijven wonen, dan kunnen wij u helpen. De Hoven biedt u de mogelijkheid om in één van de appartementen in de nabijheid van Alegunda Ilberi te (komen) wonen en de zorg te ontvangen die u nodig heeft.

Onder de noemer VPT (Volledig Pakket Thuis) kunt u thuis dezelfde zorg krijgen als in onze huizen. U kunt dan gebruik maken van onder andere toezicht, bescherming en ondersteuning door onze medewerkers, maaltijden, huishoudelijke verzorging, recreatieve activiteiten en het is mogelijk dat wij tegen vergoeding uw was verzorgen. Omdat u ervoor kiest om in uw eigen appartement te blijven wonen verandert er niets in de bekostiging van uw woonlasten.

Altijd actief

Alegunda llberi biedt een breed aanbod aan activiteiten, afgestemd op de wensen van de bewoners. De activiteiten vinden individueel of in groepsverband plaats. Veel activiteiten worden door vrijwilligers begeleid. Het sfeervolle restaurant biedt gelegenheid om met medebewoners of naasten te genieten van een maaltijd Familie, vrienden en buurtbewoners zijn altijd van harte welkom om een hapje mee te eten.

Verzoamelstee

Contact met elkaar, daar gaat het om. Met als doel de leefbaarheid en zelfredzaamheid van ouderen op het platteland te verhogen. Iedere donderdagochtend is er een bijeenkomst van de Verzoamelstee. Het actuele programma kunt u vinden op de Facebookpagina (Verzoamelstee Bedum).

Meer weten over Alegunda Ilberi?

Kom dan eens een kijkje nemen, wij maken graag tijd vrij voor een rondleiding.

Locatiemanager: Clariska Brantsma

Contact cliëntenraad: clientenraadalegundailberi@dehoven.nl

"Ik ben heel blij dat mijn hond mee kon verhuizen. We voelen ons hier thuis. Waar ik ga, gaat mijn hond"

Zorgbemiddeling

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen De Hoven kunt u contact opnemen met het team Zorgbemiddeling.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30 uur bereikbaar via

0595 44 66 88
zorgbemiddeling@dehoven.nl

Rondleiding Alegunda Ilberi