De Twaalf Hoven, Winsum

De Twaalf Hoven, Winsum

Verpleeghuis De Twaalf Hoven dankt zijn naam aan de twaalf mooie binnentuinen. Er wonen ouderen met lichamelijke klachten of een psychogeriatrische aandoening. Sommigen permanent, anderen tijdelijk. Daarbij is ons uitgangspunt dat we al onze bewoners willen helpen zo veel mogelijk verder te gaan met het leven zoals ze dat gewend waren. In onze kleinschalige nieuwbouwwoningen Allershoff, Tiggelborg en Venneheem, aan de rand van Winsum, wordt volgens het concept kleinschalig wonen geleefd. In de huizen wordt een eigen huishouding gevoerd. Zo wordt er dagelijks gekookt en doet men zelf de was.

De beweegtuin

Wonen met zorg

Het gebouw van De Twaalf Hoven heeft een vriendelijke en open uitstraling. Alle ruimtes liggen op de begane grond en de sfeer is huiselijk. De woonkamers zijn ingericht met spullen die de bewoners zelf hebben meegebracht. Ook huisdieren hebben hun eigen plekje. De gastvrouwen en -heren nemen de tijd voor bijvoorbeeld een spelletje met de bewoners.

Specifieke zorg

De Twaalf Hoven biedt ook dagbehandeling, tijdelijke opname, vakantieopname, revalidatie en reactivering en palliatieve zorg. Voor dagbehandeling is er een afdeling met een eigen ingang. Hier zijn zowel ouderen met somatische als psychogeriatrische klachten welkom.

Voor Wierdezoom, de revalidatieafdeling gelden bezoektijden:
Van 15.30 - 17.00 uur en van 18.30 - 20.30 uur.
In het weekend kunt u ook van 10.00 - 12.00 uur op bezoek komen.

Dagcentrum

De wens van de meeste ouderen is om zo lang mogelijk zelfstandig thuis, in een vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dit is helaas niet altijd een vanzelfsprekendheid. Soms is er, bijvoorbeeld ten gevolge van geheugenproblemen, extra ondersteuning nodig. Dagcentrum Boomgaard kan u die extra ondersteuning bieden! Het uitgangspunt van ons dagcentrum is dat u thuis blijft wonen en ter ondersteuning een aantal dagdelen het dagcentrum bezoekt. Het zorgdragen voor een zinvolle en plezierige dagbesteding is een belangrijk doel van het dagcentrum. Samen met de bezoeker wordt het individuele dagprogramma samengesteld. Het dagprogramma bevat geheugentraining, sport spel en bewegen. De ervaring leert dat het behoud van de lichamelijke en geestelijke conditie wordt verlengd en opname in een verpleeghuis kan worden uitgesteld. Daarnaast draagt het dagcentrum bij aan zorgverlichting van de mantelzorger. De persoonlijk begeleider van de bezoeker onderhoudt vanuit het dagcentrum contact met de mantelzorg, biedt een luisterend oor en geeft steun en advies.

Vervoer
Indien u dit wenst, dan kunnen wij zorgdragen voor gepast vervoer van en naar het dagcentrum.

Kosten
De eigen bijdrage voor het bezoeken van het dagcentrum wordt vastgesteld door het CAK (afhankelijk van het inkomen). Er wordt een bijdrage voor de lunch en eventuele specifieke activiteiten gevraagd.

Dagcentrum Boomgaard bevindt zich in De Twaalf Hoven. Het dagcentrum is op werkdagen geopend van 8.30 - 16.00 uur.

Meer weten over Dagcentrum Boomgaard?
Komt u dan gerust eens een kijkje bij ons nemen, wij maken graag tijd voor u vrij. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met: Dagcentrum Boomgaard Meeden 1 9951 HZ Winsum Telefoon: 0595 44 60 00 E-mail: dagcentrumboomgaard@dehoven.nl

Altijd actief

In De Twaalf Hoven organiseren we activiteiten, die zijn afgestemd op de wensen van de bewoners. Regelmatig wordt er gekookt in de huiskamer. Er is een eigen koor. Bewoners kunnen in eigen huis naar kerkdiensten, koffieconcerten, bioscoop- en zangavonden. In de Kapschuur treden artiesten en koren op. Verder is hier ook ruimte om zelf te zingen en voor 'Bewegen op muziek'. Ook organiseren we uitstapjes waarvoor De Twaalf Hoven over een eigen bus beschikt. Rond het verpleeghuis kunnen bewoners en hun gasten samen wandelen en fietsen (bijvoorbeeld met onze duofiets). Familie, vrienden en buurtbewoners zijn van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten of om mee te eten.

Meer weten over De Twaalf Hoven?

Kom dan eens een kijkje nemen, wij maken graag tijd vrij voor een rondleiding

De Twaalf Hoven
Meeden 1
9951 HZ Winsum
Routebeschrijving

Telefoon: (0595) 44 60 00
Fax: (0595) 44 41 60
Locatiemanager: Anita Kuipers


"Het is wel wennen in het verpleeghuis als je, zoals ik, de hele wereld hebt gezien. Maar ik ben en blijf een vrij mens".

Zorgbemiddeling

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen De Hoven kunt u contact opnemen met het team Zorgbemiddeling.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30 uur bereikbaar via

0595 44 66 88
zorgbemiddeling@dehoven.nl

Rondleiding De Twaalf Hoven