De Twaalf Hoven, Winsum

De Twaalf Hoven, Winsum

Verpleeghuis De Twaalf Hoven dankt zijn naam aan de twaalf mooie binnentuinen. Er wonen ouderen met lichamelijke klachten of een psychogeriatrische aandoening. Sommigen permanent, anderen tijdelijk. Daarbij is ons uitgangspunt dat we al onze bewoners willen helpen zo veel mogelijk verder te gaan met het leven zoals ze dat gewend waren. In onze kleinschalige nieuwbouwwoningen Allershoff, Tiggelborg en Venneheem, aan de rand van Winsum, wordt volgens het concept kleinschalig wonen geleefd. In de huizen wordt een eigen huishouding gevoerd. Zo wordt er dagelijks gekookt en doet men zelf de was.

Wonen met zorg

Het gebouw van De Twaalf Hoven heeft een vriendelijke en open uitstraling. Alle ruimtes liggen op de begane grond en de sfeer is huiselijk. De woonkamers zijn ingericht met spullen die de bewoners zelf hebben meegebracht. Ook huisdieren hebben hun eigen plekje. De gastvrouwen en -heren nemen de tijd voor bijvoorbeeld een spelletje met de bewoners.

Specifieke zorg

De Twaalf Hoven biedt ook dagbehandeling, tijdelijke opname, vakantieopname, revalidatie en reactivering en palliatieve zorg. Voor dagbehandeling is er een afdeling met een eigen ingang. Hier zijn zowel ouderen met somatische als psychogeriatrische klachten welkom.

Altijd actief

In De Twaalf Hoven organiseren we activiteiten, die zijn afgestemd op de wensen van de bewoners. Regelmatig wordt er gekookt in de huiskamer. Er is een eigen koor. Bewoners kunnen in eigen huis naar kerkdiensten, koffieconcerten, bioscoop- en zangavonden. In de Kapschuur treden artiesten en koren op. Verder is hier ook ruimte om zelf te zingen en voor 'Bewegen op muziek'. Ook organiseren we uitstapjes waarvoor De Twaalf Hoven over een eigen bus beschikt. Rond het verpleeghuis kunnen bewoners en hun gasten samen wandelen en fietsen (bijvoorbeeld met onze duofiets). Familie, vrienden en buurtbewoners zijn van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten of om mee te eten.

Meer weten over De Twaalf Hoven?

Kom dan eens een kijkje nemen, wij maken graag tijd vrij voor een rondleiding

De Twaalf Hoven
Meeden 1
9951 HZ Winsum
Routebeschrijving

Telefoon: (0595) 44 60 00
Fax: (0595) 44 41 60
Locatiemanager: Alex Jan Rollema

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het opnamebureau:
0595 – 446000
opnamecoordinatie.detwaalfhoven@dehoven.nl

"Het is wel wennen in het verpleeghuis als je, zoals ik, de hele wereld hebt gezien. Maar ik ben en blijf een vrij mens".