Winkheem, Winsum

Winkheem, Winsum

Appartementen en seniorenwoningen

Winkheem bestaat uit comfortabele appartementen met zonwering, alarm, kookgelegenheid, koelkast en aansluiting voor radio, televisie en telefoon. Uiteraard kunt u in uw eigen woning familie ontvangen, maar er is ook een licht en ruim opgezette gezamenlijke woonkamer.

De Hoven helpt u samen met en te midden van familie, vrienden en nieuwe buren uw leven voort te zetten. We geven u graag de ruimte en de hulp waar dat nodig is.

Om u zoveel mogelijk verder te laten leven zoals u dat gewend bent, organiseren we de zorg flexibel. U kunt naar wens gebruik maken van schoonmaakdiensten, de kunsten van onze koks en de vele activiteiten op gebied van muziek, sport en spel. De buurtbewoners zijn uiteraard van harte welkom bij de activiteiten.

Mocht u slechts tijdelijk niet thuis kunnen wonen, dan kan er ook gelogeerd worden in Winkheem (maximaal 3 maanden) als u daar een indicatie voor heeft gekregen.

Intensieve zorg thuis

Onder de noemer VPT (Volledig Pakket Thuis) kunt u in de aanleunflat bij Winkheem thuis dezelfde zorg krijgen als in Winkheem. U kunt dan gebruik maken van onder andere toezicht, bescherming en ondersteuning door onze medewerkers, maaltijden, huishoudelijke verzorging, recreatieve activiteiten en het is mogelijk dat wij tegen vergoeding uw was verzorgen. Omdat u ervoor kiest om in uw eigen appartement te blijven wonen, verandert er niets in de bekostiging van uw woonlasten.


Deeltijdverblijf
Wordt de zorg thuis voor een cliënt (te) zwaar voor familie of mantelzorg? Of is dit moeilijk te combineren met de gezins- of werksituatie? Dan kan met inzet van deeltijdverblijf iemand langer thuis blijven wonen of geleidelijk wennen aan overgang naar volledige verblijfszorg. Deeltijdverblijf is een tussenoplossing als logeren (1, 2 of 3 etmalen per week) of volledig verblijf (5, 6 of 7 etmalen per week) (nog) niet de gewenste oplossing is.

Binnen Winkheem deeltijd verblijf gerealiseerd.Op de begane grond is een vaste gemeubileerde kamer beschikbaar. Zijn er meer vragen dan zal er op dat moment gekeken worden op welke locatie er op dat moment plast is voor deeltijd verblijf. Het bureau zorgbemiddeling draagt zorg voor de plaatsingen en coördinatie.


Alzheimercafé
Uniek in Winkheem is het Alzheimer Café. Iedere derde donderdag van de maand kunnen mensen met dementie en hun naasten, hulpverleners en belangstellenden hier ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen.

Meer weten over Winkheem? Kom dan eens een kijkje nemen. Wij maken graag tijd vrij voor een rondleiding.

Winkheem
Borgweg 48
9951 BG Winsum
Telefoon: 0595 441358
Fax: 0595 443838

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
locatiemanager, Ria Nijnuis
0595 441358 / h.nijnuis@dehoven.nl

Contact cliëntenraad: clientenraadwinkheem@dehoven.nl

Bereikbaarheid
Winkheem is goed bereikbaar met het OV en per fiets. Zie de routebeschrijving voor de mogelijkheden.

Routebeschrijving

"Ik vind het leuk om verhalen over vroeger te horen en wat er in het dorp gebeurt. Medewerkers en vrijwilligers brengen deze verhalen mee".

Bewoner

Zorgbemiddeling

Voor meer informatie over de mogelijkheden binnen De Hoven kunt u contact opnemen met het team Zorgbemiddeling.
Zij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 – 16.30 uur bereikbaar via

0595 44 66 88
zorgbemiddeling@dehoven.nl

Rondleiding Winkheem