Vijfde Week van de Dementie zit er op!

Vijfde Week van de Dementie zit er op!

Woensdag 3 oktober 2018

Vijfde Week van de Dementie met De Ploeg zit er op!

De vijfde Week van de Dementie zit er op. Het thema van dit jaar was het gedachtegoed van De Ploeg, het Groninger kunstenaarscollectief dat ruim 100 jaar geleden werd opgericht. De Hoven voelt zicht sterk verbonden met dit gedachtegoed. Waar De Ploeg nieuwe vormen van expressie in de schilderkunst zocht en vond, gaat de visie van De Hoven mee in deze lange Groninger traditie: het zoeken van een andere manier van werken, meer welbevinden voor bewoners en meer werkplezier voor medewerkers.

Ploegconcert
Met dit thema in gedachten werd de week geopend met een concert waarin Hellen Hulst en Gerard Bouwhuis de muzikale voorkeuren van De Ploeg vierden. Huub Ramaer deed de vertellingen tussen de muziek door.

Het concert werd bezocht, door bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en andere belangstellenden.   

Bewoner Alegunda Ilberi:
"Wat een bijzondere avond. Ik heb deze muziek nog nooit gehoord,  
maar wat was dit prachtig. En ik hoor mijn kinderen wel over de kunst van De Ploeg. Nu kan ik hen over de muziek vertellen."         

Woensdag 26 september
Kijken naar kunst met mensen met dementie, het belang van onderzoek in de ouderenzorg en anders kijken naar eenzaamheid bij ouderen. Onderwerpen die woensdagmiddag 26 september in Alegunda Ilberi de revue passeerden tijdens een zeer inspirerende middag in het kader van de Week van de Dementie. Geertje de Groot, Ieta Verhuis, Evelyn Finnema en Marcel Nieuwenweg dank voor jullie mooi bijdrage aan deze middag!    

Verpleegkundige collega zorginstelling:
"Dank voor de inspirerende middag met fantastische sprekers. Ben echt geraakt....."

Het laatste nieuws

Expeditie De Hoven

Expeditie De Hoven

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn organiseert De Hoven op 11 en 13 maart a.s., Expeditie De Hoven, waarin men kennis kan maken met medewerkers van De Hoven en het werk dat zij doen.

Nieuwjaarsconcert Vliethoven 13 januari

Nieuwjaarsconcert Vliethoven 13 januari

Nieuwjaarsconcert Vliethoven op zondag 13 januari

De Hoven biedt loopbaan in de zorg na een andere carriere

De Hoven biedt loopbaan in de zorg na een andere carriere

Artikel Eemsbode/Noorderkrant 14 november 2018