EEN NIEUW ELEKTRONISCH CLIËNTENDOSSIER VOOR DE HOVEN

EEN NIEUW ELEKTRONISCH CLIËNTENDOSSIER VOOR DE HOVEN

Dinsdag 10 maart 2020

Na een grondige voorbereiding met alle betrokkenen, is De Hoven de afgelopen week in Alegunda Ilberi van start gegaan met de implementatie van een nieuwe elektronisch cliëntendossier (ECD).Er is gekozen voor Pluriform Zorg (Adapcare), voor zowel het zorgdossier als het medische dossier. Behandelaren en zorgmedewerkers werken daardoor in één integraal electronisch dossier.

Het is een gebruikersvriendelijk en overzichtelijk systeem, met verschillende functionaliteiten die ervoor moet zorgen dat de medewerkers in de zorg meer tijd kunnen besteden aan de zorg voor de bewoners.

Uiteraard is persoonlijk contact met familie het allerbelangrijkste, maar de berichtenservice in het nieuwe ECD biedt de mogelijkheid voor korte berichten en dat kan erg handig zijn. Ook biedt het mogelijkheden voor familie om op afstand informatie en rapportages in te zien.

Het is natuurlijk nog een hele klus om alle locaties om te zetten naar het nieuwe ECD. Dat doen men dan ook fasegewijs. Naast de nodige training en begeleiding, is een aantal medewerkers opgeleid tot superkerngebruikers. Zij ondersteunen collega’s van andere locaties bij de implementatie van het nieuwe ECD.

“Een goede voorbereiding is het halve werk. Iedereen is enthousiast en we doen het met elkaar” aldus Ella van Alteren en Bianca Moes, beiden opgeleid als superkerngebruikers.

Trijn Hummel (verpleegkundig specialist) en Bernanda de Vries (physician assistant) zijn blij met het de komst van nieuwe ECD. “Voor de werkbaarheid, de structuur en kwaliteit verwachten we een grote winst voor zowel de bewoners als de medewerkers en daar doen we het voor!”.

Na de eerste week met het nieuwe ECD zijn alle betrokken medewerkers zeer enthousiast. Zij ervaren het nieuwe systeem als een grote vooruitgang ten opzichte van het oude, het ondersteunt de zorgprocessen enorm, zorgt voor veel eenduidigheid en er is veel minder (handmatige) administratie nodig. En dat draagt bij aan de kwaliteit van zorg voor de bewoners, maar zeker ook aan de kwaliteit van werken voor de medewerkers!

Het laatste nieuws

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Terwijl mensen volop van de zomervakantie proberen te genieten, is het coronavirus met een opmars bezig die we niet moeten onderschatten. Er zijn regionale verschillen zijn, maar ook in de stad Groningen stijgt het aantal besmettingen snel.

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

In het Dagblad van het Noorden van 19 mei 2020 verscheen een artikel over Het Revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl dat in maart jl werd ingericht als Covid-huis

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Muziek verbindt, muziek is emotie en kan tot steun zijn. Dat hebben we gemerkt de afgelopen tijd. Met die gedachte heeft Joke Arends speciaal voor De Hoven een prachtig lied gemaakt: Samen maken we De Hoven