Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Dinsdag 12 mei 2020

Op dinsdag 12 mei – de geboorte dag van Florence Nightingale – is het de internationale Dag van de Verpleging. Florence is de grondlegger van de moderne verpleging.

Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van medewerkers in de zorg. Deze aandacht is er ieder jaar, maar gezien de huidige omstandigheden, verdient dit nog meer aandacht.

Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich inzet voor de bewoners van verpleeghuizen en woon-zorgcentra. Iedere dag weer. In deze tijd van corona vraagt dit onalledaagse inspanning van iedereen. Uitzonderlijke inspanning die we alleen samen volhouden.

We hebben de afgelopen weken gemerkt dat muziek heel belangrijk kan zijn voor veel mensen. Muziek bindt mensen, muziek is emotie. Muziek kan ons tot steun zijn in deze periode.

Om die verbinding te bekrachtigen en als dank aan iedereen die betrokken is bij de zorg aan de bewoners, heeft Joke Arends, werkzaam als logopediste bij De Hoven, een speciaal lied gecomponeerd. Dat lied heeft ze vervolgens zélf uitgevoerd en daar is een clip van gemaakt.

Joke heeft het maken van deze clip als een uitdaging gezien: “Of ik een liedje wilde maken voor iedereen die verbonden is aan De Hoven. Passend bij deze tijd, bij onze zorg en zorgen met elkaar. Ik geef in mijn enthousiasme een volmondig ‘ja’ en een fractie van een seconde later denk ik ‘ow...oké, dat is best een uitdaging. Gelukkig hou ik van uitdagingen. Trots op het eindresultaat, dat ik natuurlijk niet helemaal alleen gemaakt heb! Ik hoop dat iedereen er met een eigen gevoel en eigen verhaal naar luistert, er troost en inspiratie in vindt en dat onmacht altijd overgaat naar gebundelde kracht”.

De Hoven voelt zich sterk verbonden met Groningen en de Groningers. “Samen maken we De Hoven, samen maken we Groningen”. De clip, gemaakt door Itamar Kool, laat prachtige lentebeelden zien van het Groningse land.

Het laatste nieuws

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus?

Hoe gaat De Hoven om met het coronavirus

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

Artikel Dagblad van het Noorden 19 mei 2020

In het Dagblad van het Noorden van 19 mei 2020 verscheen een artikel over Het Revalidatiecentrum Eemsdelta in Delfzijl dat in maart jl werd ingericht als Covid-huis

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Videoclip 'Samen maken we De Hoven'

Muziek verbindt, muziek is emotie en kan tot steun zijn. Dat hebben we gemerkt de afgelopen tijd. Met die gedachte heeft Joke Arends speciaal voor De Hoven een prachtig lied gemaakt: Samen maken we De Hoven