Kerstclip

Kerstclip

Woensdag 22 december 2021

kerstclip

De kerst staat voor de deur, het jaar is bijna ten einde. Een jaar wat wederom veel van bewoners, cliënten, familie, medewerkers en vrijwilligers heeft gevraagd.

Het is geweldig om te zien hoe iedereen zich inzet voor de bewoners van verpleeghuizen en woon-zorgcentra. Iedere dag weer. In deze tijd van corona vraagt dit onalledaagse inspanning van iedereen. Uitzonderlijke inspanning die we alleen samen volhouden.

We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat muziek heel belangrijk kan zijn voor veel mensen. Muziek bindt mensen. Muziek kan ons tot steun zijn in deze periode.

Om die verbinding te bekrachtigen en als dank aan iedereen die betrokken is bij de zorg aan de bewoners, heeft Joke Arends, werkzaam De Hoven, wederom een speciaal lied gecomponeerd. Dat lied heeft ze vervolgens zélf uitgevoerd en daar is een clip van gemaakt.

Joke heeft het maken van deze clip als een uitdaging gezien:

Toen ik eind november de vraag kreeg om een nieuw lied te schrijven met een tintje kerst, en ik weer enthousiast “ja” zei, wist ik dat de uitdaging groter was dan in het voorjaar van 2020. Het bij elkaar brengen van de juiste ingrediënten en voorzien van de juiste toon en melodie. Het onder woorden brengen van de letterlijke en figuurlijke duisternis die bij iedereen in meer of mindere mate aanwezig is. De kerstdagen die gewoon komen, wat er ook gebeurt. Lichtpuntjes die we steeds weer nodig hebben, soms zoeken maar zeker ook zelf kunnen zijn. Dit alles kon voor mij niet zonder een vleugje Ede Staal. Met ‘het wordt altijd weer licht’ wens ik iedereen de lichtpuntjes die nodig zijn om de duisternis weer te doen breken, zodat de zwaardere momenten samen gedragen kunnen worden en de mooie momenten weer zichtbaar zijn en gedeeld kunnen worden.

De Hoven voelt zich sterk verbonden met Groningen en de Groningers. “Samen maken we De Hoven, samen maken we Groningen”. De clip, gemaakt door Itamar Kool, is opgenomen op diverse locaties in ons verzorgingsgebied. Waarbij we vooral een speciaal dankwoord willen uitspreken naar de eigenaren van restaurant De Basiliek in Appingedam. Zij waren zo gastvrij om vlak voor de lock-down, bij de kerstboom in het restaurant, opnames te laten maken.

En tot slot een groot woord van dank aan Joke Arends voor het componeren en uitvoeren van dit prachtige lied!

Het laatste nieuws

Samenwerkende zorginstanties tekenen voor toekomstbestendige zorg voor ouderen in Groningen

Samenwerkende zorginstanties tekenen voor toekomstbestendige zorg voor ouderen in Groningen

Samenwerkende zorginstanties tekenen voor toekomstbestendige zorg voor ouderen in Groningen

Week van de Dementie

Week van de Dementie

De Hoven organiseert ook dit jaar wederom De Week van de Dementie. Dit jaar mogen we op 7 en 12 september vier bijzondere sprekers verwelkomen in Alegunda Ilberi in Bedum.

Actiedag op 5 september a.s.

Actiedag op 5 september a.s.

Op dinsdag 5 september a.s. gaan we met zoveel mogelijk zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers naar Den Haag om alarm te slaan en de Tweede Kamer tot actie over te halen.

Brandbrief naar minister Helder vanuit noordelijke zorgorganisaties

Brandbrief naar minister Helder vanuit noordelijke zorgorganisaties

Draai de financiële kortingen voor de ouderenzorg terug. Voorkom verdere uitholling van de ouderenzorg en geef de transitie van de zorg zuurstof. In het belang van ouderen, onze medewerkers en vrijwilligers.